12 Şubat 2009 Perşembe

Accim nedir? Yenir mi?

Kanka halkının "Accim" kavramı hakkındaki bilgi eksikliğini farketmemizle beraber kankalarımızı bu konuda bilgilendirmeye karar verdik. "Accim" kelimesinin kökeni 21. YY'a dayanır. Yani pek eskiye dayanmaz. Türkçe'deki "Aşkım" kelimesinin şımara şımara dönüşmüş halidir. Aşkın bir kelimeyi ne hale getirdiğine güzel bir örnektir. Aslında burada şımaran "Aşk" kelimesi değil, Tayfun ile Aslı 'dır.

"Accim" kelimesi zaman içerisinde Tayfun, Aslı ve bazı kankalar tarafından ses değişimlerine uğramıştır. Bu ses değişimleri açıklanmaya muhtaçtır. Örnek vermek gerekirse "ahçım", "accım", "maccım", "paccım" bunlardan bazılarıdır. Tayfun ile Aslı burada artık şımarmanın doruklarına ulaşmışlardır. "Ahçım" ise ünlü barbar Kıvanç Kutman'ın olaya anlam veremeyerek, kelimeyi yanlış algılamasından doğmuştur. Aslı ile ikimizi, birbirimizin ahçısı zannetmektedir. Gıyabında kendisine teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca Kıvanç Kutman bizim 6. ayımızdır. Bu konuyu başka bir yazımda açıklığa kavuşturacağım.

Not: Aşk kelimesi hakkında detay isteyenler için aşağıdaki link kullanılabilir.

http://www.nisanyansozluk.com/search.asp?w=a%FEk&x=22&y=5

6 yorum:

  1. Sevgili Tayfun, bu paper'ından dolayı seni tebrik ediyorum. Bence bunu bir sempozyumda hemen sunmalısın. Yabana gitmesini istemem. En azından hakemli bir dergide yayınlatalım. Nişanyan Sözlüğü'ne verdiğin referanslar da harika. Başarılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaslar oncellikle herkese selam, bir konuda dikkatinizi cekmek isterim, gecenlerde bir gazeted okuduguma gore google'da gereksiz bir aramay yaptıgınız zaman kuresel ısınmaya olumsuz bir etkiniz oluyormus, serverlar calsıtıgı icin
    Simdi diyeceksiniz ki Yigit ne alaka? Hemen anlatıyım bu kadar gereksiz sacma bir konu hakkında yazı yazılmıs, konu ''accım'' nedir? sizde merak edip giriyorsunuz sonuçta gereksiz olduğunu görüyorsunuz, ama maalesef cok gec kuresel ısınmaya negatif bir etkiniz oldu, bu sebepten mutevvekkil cevremiz edaha duyarlı olalım gereksiz bir konuda yazı okumadan once bir daha dusunelim. Site sahiplerine duyurulur.
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Kıcıman,

    Öncelikle değerli yorumlarını bizimli paylaştığın için teşekkür ederim. Ancak sadece google değil tüm internet içeriği serverlarda çalıştığı üzere o zaman hiç internete girmememiz gerekir. Ayrıca sen i-phone ile her an her yerde internete girebildiğin üzere gezegenimizib küresel ısnmasına önemli katkılar yaptığın sonucuna ulaşabiliriz.

    Best Regards.

    YanıtlaSil
  4. Elestiriye her zaman acığım Tayfun Bey,velhassılkelam kişilğime ve mal varlığıma bir saldırı söz konusu, yazıyı nerenizle okudunuz tam olarak kestiremiyorum, lakin ben internete girmeyin demedim, sadece gereksiz sayfalara girmeyin dedim.
    Kişilğimle döverim.
    Tres Cordialement.

    YanıtlaSil
  5. Dear Kıcıman,

    Bu blog kavga dövüş yeri değil tam tersine aşk, sevgi ve arkadaşlık yeridir. Bu nedenle bu yersiz tartışmayı başka platformlarda yapmak üzere son vermenizi istirham ediyorum.

    Kaygılarımla...

    YanıtlaSil
  6. Ozel bir platforma tasıyacagım tayfun endiselenme

    YanıtlaSil